La Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals de Catalunya ha quedat constituïda a l’assemblea que els onze balls fundadors han celebrat al local del de Vilanova, el diumenge 22 de gener del 2017 a la tarda.

En aquesta assemblea constituent s’han aprovat els Estatuts i el Reglament de règim intern de la nova organització i s’ha escollit la primera junta. Els passos immediats de la nova entitat passen per registrar-se legalment, triar logotip i imatge corporativa i, mentrestant ja s’ha obert perfils a Facebook i a Twitter.

La CBDTC neix hereva de l’anterior Coordinadora de Balls de Diables Centenaris amb Parlaments. A la nova entitat, a més d’incloure els nou balls que en formaven part, s’hi ha afegit el Ball de Sant Miquel i Diables d’Igualada —recuperat fa pocs anys i que segueix el model penedesenc.

Però la novetat que marca un punt d’inflexió notable és que s’hi ha afegit el model tradicional del Baix Camp i el Priorat —representat pel Ball de Diables de Reus—, que es caracteritza, entre d’altres, per no realitzar el ball parlat, pels vestits amb decoració cosida i no pintada, pel fet que que cada diable s’autoadministra les carretilles que porta al seu sarró individual, per la qual cosa no actua en la disposició de dues files…

coordinadora

Presentació pública de la coordinadora a Tarragona

De moment es pot avançar que el primer acte públic de la CBDTC serà la presentació institucional i popular que tindrà lloc el 21 d’abril a Tarragona, atesa la bona predisposició de l’Ajuntament a col·laborar i facilitar l’organització i el desenvolupament dels actes de presentació.

Els onze balls fundadors de la CBDTC són : Ball De Diables de Vilanova Ball de Diables de la Riera Ball de Diables de Vilafranca Ball de Diables de L’Arboç Ball de Diables Ball de Diables del Vendrell Ball de Sant Miquel i els Diables, d’Igualada Ball Diables Sant Quintí Ball Diables de Torredembarra Ball Diables Reus Colla Vella Diables Sitges.

 

0 516