Amb el paquet de versots de Santa Tecla de 1984 a 1992 que publiquem al web, queda completa la publicació dels nostres versots de Santa Tecla i Carnaval a l’arxiu digital, disponibles en pantalla en format de text i PDF de l’edició en paper, a més de permetre baixar el text en el format de text.
El versots d’aquesta primera dècada no tenien el format de ball parlat de la lluita de Sant Miquel contra els diables (adaptat i adoptat el 1993): la representació consistia en versots satírics d’actualitat, amb un extens parlament inicial de Llucifer, seguit dels versots de set diables —encara no identificats amb els set pecats capitals concrets— i els de la Diablessa —encarnant la supèrbia i la luxúria—. L’escenificació es tancava amb la figura de l’Elsa i el parlament final de l’Arcàngel.
En aquests primers anys fèiem provatures i els versos tant podien ser de set síl·labes (generalment) com de vuit o, en alguna ocasió, decasíl·labs; també hi havia provatures amb diferents tipus de rimes, i les estrofes no sempre eren de quatre versos. Finalment ens vam quedar amb la fórmula de quartet d’heptasíl·labs amb rima consonant dels versos parells. El que sí que va fixar-se des del principi va ser el parlament final de Sant Miquel: una tirada d’onze versos octosíl·labs que ha sofert molt poques «correccions» des de 1984.

268