Sant Joan 2017

Cartell de Sant Joan
23 Jun 2017 Tarragona

Detalls de l'esdeveniment

Hora : 23.00h
Motiu : Cercavila de Sant Joan
Adreça : Plaça de les cols

La festa de Sant Joan té lloc pels volts del solstici d’estiu, especialment la nit del 23 al 24 de juny. La celebració integra tot un seguit de costums i pràctiques que ja han arribat a nosaltres des de l’època pagana. El foc, la música i els castells són els eixos vertebradors de la festa a Tarragona. Cercavila de Foc protagonitzada per les colles de foc local (Ball de Diables, Drac, Bou, Griu, Víbria i Colla de Diables Voramar del Serrallo), acompanyades d’algunes colles convidades, que clou amb l’encesa de la foguera. En diverses places de la ciutat tenen lloc revetlles que finalitzen amb la sortida del sol.

ACTES
19.30 h, Rambla Nova, davant del Teatre Metropol. Sorollosa traca disparada per la Pirotècnia Igual. Tot seguit, el tradicional repartiment de la coca amb xocolata i moscatell.

23 h,des de la pl. de les Cols. Cercavila de Foc. El Ball de Diables de Tarragona, el Drac, el Bou, el Griu, la Víbria i la colla de diables Voramar, acompanyats dels grups de foc convidats, els Diables del Pla de Santa Maria i el Ferafoc de Sant Quintí de Mediona, que s’uneixen a aquesta festa en què el foc és el principal protagonista. Itinerari: pl. de les Cols, c. Major, bda. Misericòrdia, c. Portalet, c. Sant Agustí i Rambla Nova fins al Teatre Tarragona.

00.10 h, Rambla Nova, tram del Balcó del Mediterrani. Grans carretillades de lluïment, lectura del manifest dels Ninots de les Foguerades a càrrec del Ball d’en Serrallonga, encesa de la foguera i final de tots els grups de foc, en què es cremarà un dels ninots que just fa uns dies feia la Desvetlla per la Part Alta.