Crema dels ninots – Carnaval

28 Feb 2017 Tarragona

Detalls de l'esdeveniment

Hora : 20.45h
Motiu : Crema dels Ninots - Carnaval
Adreça : Plaça de les Cols
Codi postal : 43001
Email de contacte : info@diablesdetarragona.cat

El mar Mediterrani ha omplert d’històries la nostra civilització. El Carnaval és una d’aquestes històries; el seu origen es remunta a l’antic Egipte, i els seus valors de llibertat, de transformació, d’igualtat sota la màscara, de celebració del “tot s’hi val” s’han anat transmetent per les cultures de Grècia i Roma, fins a arribar als nostres dies. L’Enterrament i crema del Ninot Carnestoltes el dimarts previ al dimecres de Cendra,  a càrrec de les entitats de foc de la ciutat, acompanyades de totes les ploraneres.


Horaris

20.45 h. Plaça de les Cols, casa mortuòria, Antic Ajuntament, c. Major, 39.

Concentració  de les comparses del dol, ploraneres, Ball de  Diables, Drac, Bou, Víbria, Griu, Colla Diables Voramar del Serrallo, timbalers diversos,  Mascarada del Dol, els Cremallers de teia i els  Sèquits del Carnestoltes i de la Concubina amb Grallestoltes i la Cobla  de Llardons del Tecler.

20.50 h. Plaça de les Cols.

Lliurament del Testament a Llucifer,  notari reial, per part del dol de la Colla La Bóta i la Cobla de  Llardons del Tecler. Tot seguit, els grups es dirigiran en solemne  professó cap a la plaça de la Font.
Itinerari: pl. de les Cols, c. Major, c. la Nau, bda. Pescateria, c. Cós  del Bou i pl. de la Font

21.45 h. Plaça de la Font.

Lectura del Testament del  Carnestoltes per part de Llucifer, notari reial.

22.15 h. Plaça de la Font.

L’enterrament del  Rei Carnestoltes amb la Crema del Ninot,  la Ninota i la Bóta encesa pels Cremallers. L’Enterrament comptarà amb la presència  de les comparses del dol, ploraneres amb  carxofes i espelmes, Ball de Diables, Drac, Bou,  Víbria, Griu i Colla Diables Voramar del Serrallo, Mascarada del Dol, Cremallers, Sèquits del Carnestoltes i de la Concubina.