Recuperació de l’Àliga, recuperació dels diables infantils i creació aligueta
Després de la recuperació del Ball de Diables de Tarragona l’any 1983 i la realització d’una primera sortida-assaig, l’11 d’agost de 1984 per cel.lebrar el cinquè aniversari de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, l’entitat, amb la seva vessant participativa per recuperar el seguici popular de la ciutat, l’any 1986 va decidir, conjuntament amb l’Ajuntament de Tarragona, la recuperació de l’Aliga de la ciutat. El nou element representa la ciutat i, per això, és la més distingida de totes les bèsties de Santa Tecla. En realitat, els cerimonials de les poblacions marcaven que en la gran majoria de casos únicament les ciutats i viles amb privilegis reials podien exhibir aquesta peça i els estava vetada a aquelles comunitats que no tenien aquest rang.
L’any 1998, l’entitat va donar peu a la recuperació de la versió infantil dels diables i d’aquesta manera donava un pas endavant per a la creació del Seguici Popular Infantil. L’aparició dels diables infantil va suposar el germen de la Santa Tecla Petita en tots els sentits: va ser el primer element infantil a aparèixer a la ciutat i l’iniciador de la seqüència ritual de la Festa en versió infantil. D’aquesta manera, començava una nova època a les festes majors tarragonines, on els nens començàven a tenir un paper important dins del seguici popular.
Per seguir amb aquest creixement, que estava suposant un èxit rotund, l’any 2008, es va proposar augmentar el seguici petit de la ciutat, amb la creació de l’aligueta infantil. El 2008 l’Aligueta s’incorpora a la Cercavila de la Santa Tecla Petita, la tarda del 19 de setembre, al lloc que li correspon, encapçalant el bestiari sense foc. A partir de l’any 2009, l’Aligueta participa regularment a la Santa Tecla a les escoles i en visita un parell cada any.