ACTES ESPECIALS

Enguany, el nostre Ball de Diables de Tarragona fa trenta-cinc anys que va estrenar les primeres banyes. Cada cinc anys ho hem celebrat aportant iniciatives per engrandir la nostra festa de Santa Tecla i per això també celebrem els 30 anys de la samarreta de les festes, 25 que fem el ball parlat de Sant Miquel i Diables tradicional i també 25 que vam estrenar el vestuari del nostre Arcàngel Sant Miquel, 20 del Ball de Diables Infantil de Tarragona i 10 de l’Aligueta de Tarragona. Per això hem preparat un programa d’actes que vol reflectir totes aquestes celebracions.

JUNY

Dimarts, 19

13.00h – Plaça de les Cols – Presentació als MC de la lona (i penjada) i la samarreta commemorativa del 35è aniversari del BDT. Tot seguit, dinar amb els MC per presentar el dossier de premsa dels actes del 35è aniversari del BDT.

Dissabte, 23

De 12.00h a 15.00h – Plaça Corsini – El Vermut de Sant Joan, amb Devils DJ’s. Estrena dels gots reciclables estampats amb la imatge del 35è aniversari del BDT.

JULIOL

Dissabte, 7

Pati del CEIP Pau Delcòs De les 10.00 a les 19.00 h — Torneig de futbol sala entre els balls membres de la Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals de Catalunya (CBDTC).

AGOST

Dissabte, 11

De 12.00 h a 15.00 h – Plaça Corsini – El Vermut d’aniversari del Ball de Diables de Tarragona, amb la música de “CHICO MALO DJ-Jordi Cruz”.

Tarda, 18.00 h – Presentació del pastís del 35è aniversari del BDT, de la pastisseria Cal Jan, a dins del Mercat Central. Posteriorment, el BDT encendrà una carretillada a la plaça, davant del Mercat.

Tarda, 19.00 h – Presentació d’un nou producte de marxandatge del BDT, per a col·leccionistes, a l’escenari de la plaça. Acte seguit, festa del Ball de Diables Infantil de Tarragona i l’Aligueta de Tarragona, amb música en directe.

SETEMBRE

Dilluns, 10

12.00h – Plaça de la Font – penjada de la segona lona del 35è aniversari del BDT.

19.00h – Antiga Audiència – Presentació de l’exposició commemorativa dels 30 anys de la samarreta de les festes a càrrec del Ball de Diables de Tarragona.

20.00h – Espai Turisme – Presentació del llibre Vida infernal (amb fotografies de Jordi Bru i textos dels diables del BDT) i de l’exposició fotogràfica, amb motiu del 35è aniversari del Ball de Diables de Tarragona. Fins al 30 de setembre.

Divendres, 14

20.00h – Antic Ajuntament – Presentació de la mostra d’arcàngels dels Balls de Diables Tradicionals de Catalunya i de la restauració del vestuari de l’Arcàngel Sant Miquel – en el seu 25è aniversari- del Ball de Diables de Tarragona. Amb la col·laboració de la CBDTC. Del 14 al 22 de setembre.

Diumenge, 16

8.00h a 9.00h – des del Balcó del Mediterrani – Matinades a l’antiga (amb trons). Recorregut: Balcó del Mediterrani, Rambla Nova (per la coca central), Comte de Rius, Bocacalle, plaça de la Font, Major, Merceria, Fòrum.

19.00h a 21.00 h (aprox.) – Sortida Commemorativa d’aniversari: el quatre jocs de vestits del BDT surten al carrer amb diables que són o han estat membres de l’entitat en aquests 35 anys. Des de la plaça de la Font fins a la plaça de les Cols, per finalitzar amb una carretillada conjunta al Pla de la Seu cap a les 21.00 hores. Recorregut: Cós del Bou, Peixateria, la Nau, Major i plaça de les Cols.

Dilluns, 17

19.00h – Antic Ajuntament – Presentació d’un nou producte de marxandatge de les festes de Santa Tecla.

Dimecres, 19

19.00h – Plaça de la Font – Cercavila de la Santa Tecla petita. Participació extraodinària de l’Àliga Petita de Reus en motiu del 10è aniversari de l’Aligueta de Tarragona.

Dijous, 20

23.30h – Plaça de les Cols – Carretillada especial del 35è aniversari del Ball de Diables de Tarragona de 20 minuts de durada.